14 Kasım 2013 Perşembe

Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir çok tüketici için kredi kullanmadan konut ya da araba almak artık oldukça zor. Şimdiye kadar kredi kullanmadıysanız bile ev almaya karar verdiğinizde bu durum değişebilir. Bu yüzden “Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımıza göz atmanız yararınıza olabilir. Geçmiş veriler incelendiğinde kredi çeken bir çok tüketicinin bilinçsiz davranıp ödeme konusunda sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bunlardan bazılarını sizin için ele alacağız.

Öncelikle  İmzalayacağınız sözleşmeyi mutlaka okuyun. Böylece kredi işlemleri ile ilgili genel bilgileri ve kredi sözleşmesinin koşullarını öğrenmiş olacaksınız ve size uymayan koşul varsa daha sonra itiraz etmenize gerek kalmayacak.

Faiz Oranına Kanmayın Toplam Maliyeti Hesaplayın! Yapılan hataların başında sadece kredi faiz oranına dikkat etmek geliyor. Oysaki faizin yanında başka adlar altında alınan ücretlerde mevcut; komisyon, dosya masrafı, ekspertiz ücreti sigorta primleri gibi. Bu ücretlerde ciddi maliyet oluşturuyor.

Yapılan en önemli hataların bir tanesi de tüketicilerin kredileri sadece aylık faiz oranlarına göre kıyaslayıp yıllık maliyet oranını incelememeleridir.

Diğer bir nokta da zorunlu sigortalar…Sizden bir çok “zorunlu sigorta” için ödeme isteyebilirler. Ancak şunu unutmayın ki konut kredilerinde sadece Deprem Sigortası zorunludur. Diğerlerine yaptırmak zorunda değilsiniz.


Kredi çekerken en önemli konu ise kredinin geri ödeme taksit tutarının aile bütçesini geçmemesidir. Hatta üçte biri oranında olmalıdır ki daha sonra çıkacak masraflar sizleri zor duruma düşürmesin.

Son olarak kredi kullanmaya başladığınız andan itibaren tüm belgeleri saklayın. Yaşanacak bir sorun karşısında yargıya başvurmanız gerektiğinde elinizde kanıt niteliğinde belge olması yararınıza olacaktır.

Avcılar İnşaat

Adres:                         Alija İzzetbegoviç Cad. No:35 B Blok K:1 D:2 BAYRAKLI / İZMİR
Telefon:                       0232 435 81 80
Fax:                             0232 347 47 54
E-Mail:                        info@avcilarinsaat.com.tr
Web:                           www.avcilarinsaat.com.tr
BornovaCadde
Satış Ofisi Tel:             0232 344 28 24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder